Vogelworkshop

Ga je mee met onze vogelwandeling?
Voor de vogels is de herfst het jaargetijde van de trek. Grote groepen vogels verhuizen van hun broedgebieden naar de overwinteringsgebieden. We kennen allemaal de kraanvogels die in de herfst massaal kunnen overvliegen, en de zwaluwen die zich in groepen verzamelen voor ze weer naar Afrika trekken. De rietzangers zijn allang weg en ook de laatste zwaluwen zijn vertrokken. Maar er is ook een minder zichtbare trek gaande van kleinere en wat gewonere vogels. Opeens zijn overal Gaaien te horen en zitten de struiken weer vol met tikkende en zingende roodborsten.
De Maas en de Jeker zijn voor veel vogels gewild als trekroute en op 15 oktober wandelen we door het Jekerdal om te zien of we iets van dit bijzondere fenomeen meekrijgen. Trek je stevige schoenen aan en wandel met ons mee.
Wanneer: zondag 15 oktober, 8:00 uur ’s morgens.
Waar: Tapijntuin.
Max. aantal deelnemers 15, min. 3 deelnemers
Kosten: voor vrijwilligers Tapijntuin gratis, niet-vrijwilligers 5 euro, bij aanmelding overmaken.
Aanmelden: via info@Tapijntuin.nl. 

Minder weergeven