… zorg voor de aarde, zorg voor mensen en eerlijk delen…

Duurzame voedselcultuur begint voor ons met waardering voor de diversiteit aan eetbare planten die groeien in ons klimaat, met nieuwsgierigheid naar de vele smaken van de natuur en met respect voor alles wat leeft. De ambitie is om te voorzien in onze behoeften en daarbij een positieve ecologische voetafdruk achter te laten.

In onze tuin leren we over de biologische teelt en de vele mogelijkheden om een rijke oogst te krijgen. In onze keuken doen mensen ervaring op met bereidingswijzen van seizoensgroenten en van producten die je in de winkel niet of zelden tegenkomt.

In de komende jaren gaan we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame voedselcultuur door:

  • Duurzame voedselcultuur in de praktijk te bedrijven in onze tuin en keuken en een groeiende groep mensen bewust te maken van de mogelijkheden van een gezonde en duurzame levensstijl.
  • Onze tuin verder te ontwikkelen tot een complex ecosysteem waar planten beter kunnen gedijen dankzij de niches die we voor hen creëren.
  • Manieren te vinden om de opbrengst van onze tuin te verrijken, bijvoorbeeld door te leren om onbenutte oogst te gebruiken.
  • In onze keuken te experimenteren en gezamenlijk te genieten van de smaak van onze tuin en daarbij kennis en ervaring op te doen en deze onderling en met bezoekers te delen.